Creatives

ERRIS VAN GINKEL REGIE EN SCRIPT

Erris van Ginkel (1971) is theatermaker in brede zin: regisseur, scenarist en liedjesschrijver. Met Roos Schlikker vormt hij sinds 2016 een duo dat theater- en filmscripts schrijft. Zo schreef hij samen met Roos de relatiekomedie Hart tegen Hart met o.a. Richard Kemper en Rick Engelkes (4**** in NRC, DvhN en AD). Verder schreef en regisseerde hij in 2016 voor Janke Dekker Producties de voorstelling Dansen met de Vijand (4**** in NRC en Volkskrant). Hiervoor kreeg hij een musicalawardnominatie voor beste script. De voorstelling werd ook genomineerd voor beste kleine musical, beste mannelijke hoofdrol en aanstormend talent. Ook voor Janke Dekker Producties schreef en regisseerde hij de voorstelling Op een Mooie Pinksterdag (4**** Volkskrant en DvhN). Daarnaast werkt hij met diverse cabaretiers. Zo deed hij afgelopen jaar de eindregie van de voorstelling Lang Verhaal Kort van Remco Veldhuis (4**** in Parool en DvhN).

MAURITS FONDSE MUZIEK

Maurits Fondse
Maurits Fondse is pianist, zanger en componist.
In 2016 was Maurits oa werkzaam voor Freek de Jonge in de eindejaarsvoorstelling ‘Dit is geen
Oudejaarsconference (4* VK). Maurits was muzikaal leider van ‘Groningen Zingt’, het project dat
geinitieerd werd door Freek de Jonge en te zien was in februari 2017 bij DWDD.
Daarnaast was hij wekelijks te zien in de BZTMuziekShow van de KRO-NCRV.
In de zomer van 2016 was Maurits pianist in Frank Sinatra’s Watertown op de Parade.
Sinds 2013 is Maurits vaste pianist in de band van Freek de Jonge. Met Freek tourde Maurits door
Nederland en Vlaanderen met de voorstellingen Zonde, Zondermeer en Als Je Me Nu Nog Niet
Kent.
Voor Janke Dekker Producties was Maurits Pianist en Muzikaal Leider in de voorstelling ‘Dansen
met de Vijand’ (4* VK, NRC) en Assistent Muzikaal Leider voor ‘Willem Ruis de Show van zijn
Leven’.
Maurits was tevens muzikaal leider voor Zeeuwse Vrouwen 2.
Maurits was bandleider en arrangeur voor Serge Gainsbourg Forever, een project dat hij samen
maakte met partner en zangeres Britta Maria. Momenteel tourt Maurits met Britta Maria en Oleg
Fateev door Nederland met ‘Chansons van Schoonheid en Troost’.

ANOUK POELL CHOREOGRAFIE

Anouk Poell
Anouk studeerde af in 1996 als docente Theaterdans aan de dansacademie van de Hoge school voor de kunsten in Amsterdam. Bij het gezelschap danstheater Arena danste ze in de voorstellingen “Tweesprong”, “Duetten” en “Gouden Bergen” in Nederland, maar ook in Berlijn en Wenen. Ook danste ze in de produktie “Kop eraf” voor de Meekers o.l.v Arthur Rosenveld. Choreograaf Shusaku Takeuchi nam haar met zijn voorstelling “the Package” mee naar o.a. Kopenhagen, destijds culturele hoofdstad en ze zat in showballetten in Ahoy tijdens TV-optredens van o.m. Frans Bauer, Rene Froger en in Tros Shows in de Amsterdam Arena.
Ook trad ze o.m. op in de“Heineken Night Life, dance to the music” en in de “Saturday Night Fever Show”. Als choreograaf werkt ze inmiddels al meer dan 10 jaar voor verschillende produkties (NOC NSF, Cassis & Paprika) en modeshows (Telegraaf/ Vrouw, M&S mode) in binnen en buitenland. Het Griekse modehuis Demetrios Bridal was haar opdrachtgever voor fashionshows in Athene, Milaan, Las Vegas, Lissabon, Chicago en New York.

Voor Janke Dekker Producties deed zij eerer de choreografie en staging voor de theater produktie “Willem Ruis, de show van zijn leven” .

JORIS VAN VELDHOVEN DECOR & KOSTUUMONTWERP:

Joris van Veldhoven

Opleiding
Joris studeerde aan De Theaterschool te Rotterdam, richting theatervormgeving. Kreeg les van o.a. AMC Fok, Marlies Schroder e.a. Volgde 12 jaar lang teken – en schilderlessen bij gerenommeerd beeldend kunstenaar Mart Franken.

Werk
Joris deed werkervaring op bij verschillende musicals en theaterproducties waaronder Legally Blonde van Albert Verlinde Entertainment en Sunjata, een heldenepos uit Afrika geproduceerd door het Vondelpark te Amsterdam.

Leerde het vak van Arno Bremers, kostuum- en decorontwerper. Tijdens zijn samenwerking met Bremers verleende hij zijn medewerking aan diverse producties waaronder Domino de Musical (Antwerpen), Nijntje de musical, Shrek de Musical, De Jantjes, HEMA de musical en Dik Trom, de vetste musical van het jaar. Voor Dik Trom was hij naast assistent decorontwerp ook verantwoordelijk voor het poppenontwerp en de realisatie.

Ontwierp het decor voor de thriller Zmrvnd ‪10:30 pm‬ (Antwerpen), Het Wonder, Geef mij m’n Stal terug, Mondschilderingen, Tramlijn Begeerte, De Verleding van een Moordvrouw, Nonsens, Raad eens hoeveel ik van je hou en Boer wil betere Vrouw. Was verantwoordelijk voor zowel het decor als het kostuumontwerp van Harde Noten, The Attic, Reis om de Wereld in 80 dagen, Van Katoen en Nu, Alibaba en de 40 Rovers, Koning Arthur, Dolfje Weerwolfje, Oliver!, Dansen met de Vijand en Flanders Fields eindbestemming Poperinge (Antwerpen/ Poperinge). ‬‬‬‬‬‬‬
Verzorgde het kostuumontwerp voor Boy 7 Live Onstage naar het gelijknamige boek van Mirjam Mous en André het Astronautje naar het gelijknamige boek van André Kuipers waar hij ook het poppenontwerp verzorgde. Hij ontwierp ook de poppen voor Pluk van de Petteflet de muziektheatervoorstelling van Senf Theaterpartners.

In theaterseizoen 16/ 17 zal Joris zijn medewerking verlenen op het gebied van decor- en kostuumontwerp bij De Kabouters, Dummie de Mummie en De Vliegende Hollander. Allen Theater Terra producties. Van Veldhoven verbind zijn naam aan dit gezelschap en neemt plaats in het artistieke kernteam. Ook ontwerpt hij het decor en de kostuums voor VALS van Dommelgraaf Entertainment en tekent hij voor het decorontwerp van Bodylanguage van Dommelgraaf & Cornelissen Entertainment. Een nieuwe komedie geschreven door Allard Blom. Ook tekent Van Veldhoven voor het decorontwerp van Boeing Boeing in en regie van Paul van Ewijk en verzorgt hij de volledige scenografie voor de klassieker der musicals van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice Evita die vanaf september te zien is in het Capitole te Gent en de Stadsschouwburg Antwerpen (België).

Overig
Illustreerde een kinderdichtbundel genaamd Later als ik groot ben word ik…
Verleende hij zijn medewerking aan de musical Sing a Long 2012 als poppenspeler. Was samen met Dieuwertje Blok te zien in een unieke versie van het Sinterklaasjournaal op locatie. Gaf les aan het CIBAP College in Zwolle, waarin hij de eindexamenklassen ‘opleiding ruimtelijk vormgever’ begeleid op het gebied van decorontwerp voor de nieuwe productie ‘Sjeekspier, over een andere Boeg’ van het College Theater in samenwerking met Rabobank IJsseldelta.

PETER PEEREBOOM HOOFD TECHNIEK:

Peter Peereboom

Peter stapt halverwege de jaren 80 het theater binnen om daar nooit meer weg te gaan. Hij begint zijn carrière in de schouwburg van Hoorn. Daarna gaat hij aan de slag als freelance theatertechnicus en reist tot 1998 mee met diverse toneelstukken en musicals in Nederland en Europa. In deze periode is hij ook belichter / lichttechnicus bij vele evenementen en (pop)festivals.

Vervolgens werkt hij vijf jaar bij Focus, waar hij zich voornamelijk bezighoudt met de verhuur van apparatuur voor theatervoorstellingen. Gelukkig is er ook nog tijd om af en toe de werkvloer op te gaan. Peter heeft de leiding bij grote bedrijfsevenementen en een aantal megaprojecten in het Gelredome.

In 2003 richt hij Peter Peereboom Productiebegeleiding op, een bedrijf dat zich specialiseert in de volledige technische productie van theatervoorstellingen, evenementen en festivals. Peter verzorgt alle benodigde apparatuur en begeleidt de bouw van decorstukken. Ook de technici en alle logistieke voorzieningen om een productie van stad naar stad te kunnen laten reizen, worden door Peter geregeld. Tijdens deze tourperiodes neemt Peter de technische leiding op zich.

In 2009 nam hij het besluit om een tweede bedrijf op te zetten: P3 Podiumtechniek. Dit verhuurbedrijf levert de benodigde licht- en geluidsapparatuur, rigging materiaal en video apparatuur voor theatertour’s, festivals en evenementen. In de afgelopen jaren is P3 Podiumtechniek zo explosief gegroeid dat er nu dagelijks, bij vele producties overal in Nederland, technici werken met P3 equipment.

Peter heeft sinds de oprichting van Janke Dekker Theaterproducties alle uitgekomen JDP voorstellingen technisch geproduceerd en veelal ook begeleid tijdens de tournee’s. Een heerlijke samenwerking die hij koestert en nog lang hoopt te kunnen voortzetten.

Peter is getrouwd en heeft drie prachtige kinderen. Daarnaast speelt hij ook nog eens in het leukste bandje van Noord Holland: Oôs Joôs.

BART VAN DEN HEUVEL LICHTONTWERP

Bart van den Heuvel

Bart van den Heuvel studeerde af in 2014 aan de opleiding Theatermaker / Techniek & Theater aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Tijdens zijn studie won Bart, als enige student buiten de United States, het ETC Sponsorship voor de LDI conferentie in november 2013 te Las Vegas. Na stages te hebben gevolgd bij lichtontwerpers Uri Rapaport en Andy Voller begon hij zijn carrière als freelance lichtontwerper.

Hij maakte lichtontwerpen voor Toneelgroep Maastricht, Theater Frascati Amsterdam, B-Movie Orchestra, DommelGraaf Theaterproducties / Michiel Morssinkhof, Ten Cate Theater, Sluysmans & van Warmerdam, VerwendNest, Leoni Jansen, Meneer Monster, Team Tony, Breekgoed, e.a..

Ook werkte hij als assistent lichtonwerper voor Uri Rapaport, Catharina Scholten, Yaron Abulafia, e.a.. In deze functie was hij onder andere werkzaam voor Bos Theaterproducties, Rick Engelkes Producties, De Rode Boksbal van Bastiaan Ragas, De Doelen te Rotterdam, Hessisches Staatsballet (DU), New Movement Collective (UK). Daarnaast werkte hij als belichter onder andere voor Theater Terra.

In het seizoen 2016 / 2017 maakt Bart het lichtontwerp voor o.a. de thrillermusical Vals van Dommelgraaf Entertainment en het toneelstuk Moszkowicz bij Toneelgroep Maastricht.