Tante Roosje

Truus te Selle

Truus te Selle begint haar loopbaan in 1972 bij Onafhankelijk Toneel, waarvan zij één van de oprichters was. Vanaf 1979 werkt zij als freelance actrice bij toneelgezelschappen zoals Het Publiekstheater, Het Werktheater, Toneelgroep Amsterdam en in verschillende Toneelschuurprodukties, o.a. WACHTEN OP GODOT
Tevens speelt zij in vrije producties zoals HET DAGBOEK VAN ANNE FRANK (1984-1985) regie: Jeroen Krabbé, het door Leopold Witte geschreven en geregisseerde REUNIE (1990 en 1996), in MIETERSE DAG GEWEEST (2004-2005), een monoloog met een tekst van Frida Vogels en CHOPIN (2004-2005), geschreven en geregisseerd door Herman van Veen. Ook is zij te zien in ARSENICUM EN OUDE KANT (2007-2008, regie: Bruun Kuijt), de lunchvoorstelling MEVROUWEN (2009) in Theater Bellevue en RUHE (2010), regie Josse de Pauw.

IN 2012 speelt zij Koningin Wilhelmina in SOLDAAT VAN ORANJE, de musical, regie Theu Boermans.
Op tv is Truus te zien in o.a de series ZWARTE SNEEUW (1995-1996),BAANTJER (2001), ERNSTIGE DELICTEN (2003), GOOISCHE VROUWEN (2006) JULIA’S TANGO (2008) VERBORGEN GEBREKEN(2009),DIVORCE 2,3en4 (2013/14/15) CELBLOK H (2014), RECHERCHEUR RIA (2014)en in de 100ste aflevering van FLIKKEN MAASTRICHT(2015).
Televisiefilms waarin zij speelt zijn o.a.NAARDEN VESTING (1993), HET DILEMMA (2012).

Belangrijke speelfilms waar Truus in speelt zijn GOLVEN (1981) van Annette Apon,JUST FRIENDS (1992) van Alejandro Agresti, ANTONIA (1995) van Marleen Gorris, THE DISCOVERY OF HEAVEN (2000) van Jeroen Krabbé ,DAGLICHT (2013) van Diederik van Rooyen.
Voor haar rol van Mevrouw Heineken in DE HEINEKEN ONTVOERING van Maarten Treurniet(2011) krijgt ze een Gouden Kalf nominatie voor Beste Vrouwelijke Bijrol.

Sinds 1979 is Truus te Selle behalve als actrice ook werkzaam als speldocente. Ze was als zodanig actief bij o.a. de Theaterschool Amsterdam en de Filmacademie. Sinds 2004 geeft zij les aan De Trap, de parttime acteursopleiding in Amsterdam.

Als dramacoach begeleidde ze de film VAN GOD LOS van Pieter Kuijpers
Opera MARIKEN 2015 en dit jaar (2016) de televisiefilm DE HOPE-AFFAIRE (regie Erik de Bruyn).

Jonge Tante Roosje

Valéry van Gorp

Valéry van Gorp volgt na de vooropleiding aan de dansacademie haar studies aan de Bachelor of Dance, vervolgd door de Master of Music – Muziektheater, waar ze cum laude afstudeert (Fontys Hogeschool voor de Kunsten).

Tijdens haar opleiding speelt ze in diverse producties, waaronder ‘How to succeed in business without really trying’ (rol: Rosemary, regie: Daniel Cohen). Daarnaast schrijft en speelt ze twee solovoorstellingen: ‘Ik zie’ en ‘Athenecomplex’ (regie: Evi De Jean).

In 2016 speelt Valéry de rol van de jonge Roosje Glaser in ‘Dansen met de vijand’. Voor deze rol ontvangt ze een Musical Award nominatie voor Aanstormend talent. Verder speelt ze o.a. in de musical ‘Shrek’ van Albert Verlinde Entertainment (rol: Teenage Fiona en on-stage swing, regie: Eddy Habbema).
Valéry is sinds 2013 werkzaam als dans-en speldocente aan Muziek- en Dansschool Amstelveen. Ze is sinds 2014 als presentatrice betrokken bij het internationaal jeugdeducatie- en voorlichtingsproject ‘Viruskenner’ in Nederland, Suriname en Indonesië.

Paul Glaser

Lykele Muus

Lykele Muus (1987) studeerde in 2011 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie, waar hij zich naast acteren veel op schrijven toelegde. Nog op school schreef hij liedteksten voor De Storm van het Amsterdamse Bos, de voorstelling Human Cargo van De Toneelmakerij en de locatievoorstelling Botter voor Stichting Nieuwe Helden die in 2011 op Oerol en Over ‘t IJ speelde.

Voor televisie (Nickleodeon/Cook A Dream) schreef hij een pilot en drie afleveringen voor de animatie-serie Wolf.

Na zijn diploma richtte hij het theatergezelschap Hartenjagers op, waar hij voorstellingen voor maakt en schrijft.

Lykele schreef mee aan de theatervoorstelling van Spuiten & Slikken (BNN/Senf) en een stuk voor De Toneelmakerij, getiteld “I like myself”, over liefde op sociale media. Ook schrijft hij mee aan de cabaretvoorstellingen van Pepijn Schoneveld. In 2015 schreef hij een aflevering voor de televisieserie Bluf.

Als acteur was Lykele te zien in War Horse, Soldaat van Oranje, King Lear van Het Toneel Speelt en de televisieserie en bioscoopfilm Bellicher; CEL.
Hij speelde rollen in de films Lucia de B. (Paul van der Oest), Kris Kras (David Griffhorst), Nicht mein tag ( Peter Torwarth) en Amsterdam Express (Fatmir Koci) en in de televisieserie Ramses (Michiel van Erp). In 2015 was hij te zien in de sf-comedyserie Missie Aarde, de televisieseries Jeuk (Job Gosschalk), Danni Lowinski en de film Publieke Werken (Joram Lursen).

Zijn eerste boek, Eland, werd uitgegeven door Nijgh & Van Ditmar.

Dit allemaal combineert hij met het vaderschap: Lykele heeft een dochter.

Creatives

REGIE EN SCRIPT

Erris van Ginkel (1971) is theatermaker in brede zin: regisseur, scenarist en liedjesschrijver. Met Roos Schlikker vormt hij sinds 2016 een duo dat theater- en filmscripts schrijft. Zo schreef hij samen met Roos de relatiekomedie Hart tegen Hart met o.a. Richard Kemper en Rick Engelkes (4**** in NRC, DvhN en AD). Verder schreef en regisseerde hij in 2016 voor Janke Dekker Producties de voorstelling Dansen met de Vijand (4**** in NRC en Volkskrant). Hiervoor kreeg hij een musicalawardnominatie voor beste script. De voorstelling werd ook genomineerd voor beste kleine musical, beste mannelijke hoofdrol en aanstormend talent. Ook voor Janke Dekker Producties schreef en regisseerde hij de voorstelling Op een Mooie Pinksterdag (4**** Volkskrant en DvhN). Daarnaast werkt hij met diverse cabaretiers. Zo deed hij afgelopen jaar de eindregie van de voorstelling Lang Verhaal Kort van Remco Veldhuis (4**** in Parool en DvhN).

MUZIEK

Maurits Fondse
Maurits Fondse is pianist, zanger en componist.
In 2016 was Maurits oa werkzaam voor Freek de Jonge in de eindejaarsvoorstelling ‘Dit is geen
Oudejaarsconference (4* VK). Maurits was muzikaal leider van ‘Groningen Zingt’, het project dat
geinitieerd werd door Freek de Jonge en te zien was in februari 2017 bij DWDD.
Daarnaast was hij wekelijks te zien in de BZTMuziekShow van de KRO-NCRV.
In de zomer van 2016 was Maurits pianist in Frank Sinatra’s Watertown op de Parade.
Sinds 2013 is Maurits vaste pianist in de band van Freek de Jonge. Met Freek tourde Maurits door
Nederland en Vlaanderen met de voorstellingen Zonde, Zondermeer en Als Je Me Nu Nog Niet
Kent.
Voor Janke Dekker Producties was Maurits Pianist en Muzikaal Leider in de voorstelling ‘Dansen
met de Vijand’ (4* VK, NRC) en Assistent Muzikaal Leider voor ‘Willem Ruis de Show van zijn
Leven’.
Maurits was tevens muzikaal leider voor Zeeuwse Vrouwen 2.
Maurits was bandleider en arrangeur voor Serge Gainsbourg Forever, een project dat hij samen
maakte met partner en zangeres Britta Maria. Momenteel tourt Maurits met Britta Maria en Oleg
Fateev door Nederland met ‘Chansons van Schoonheid en Troost’.

CHOREOGRAFIE:

Anouk Poell
Anouk studeerde af in 1996 als docente Theaterdans aan de dansacademie van de Hoge school voor de kunsten in Amsterdam. Bij het gezelschap danstheater Arena danste ze in de voorstellingen “Tweesprong”, “Duetten” en “Gouden Bergen” in Nederland, maar ook in Berlijn en Wenen. Ook danste ze in de produktie “Kop eraf” voor de Meekers o.l.v Arthur Rosenveld. Choreograaf Shusaku Takeuchi nam haar met zijn voorstelling “the Package” mee naar o.a. Kopenhagen, destijds culturele hoofdstad en ze zat in showballetten in Ahoy tijdens TV-optredens van o.m. Frans Bauer, Rene Froger en in Tros Shows in de Amsterdam Arena.
Ook trad ze o.m. op in de“Heineken Night Life, dance to the music” en in de “Saturday Night Fever Show”. Als choreograaf werkt ze inmiddels al meer dan 10 jaar voor verschillende produkties (NOC NSF, Cassis & Paprika) en modeshows (Telegraaf/ Vrouw, M&S mode) in binnen en buitenland. Het Griekse modehuis Demetrios Bridal was haar opdrachtgever voor fashionshows in Athene, Milaan, Las Vegas, Lissabon, Chicago en New York.

Voor Janke Dekker Producties deed zij eerer de choreografie en staging voor de theater produktie “Willem Ruis, de show van zijn leven” .

DECOR & KOSTUUMONTWERP:

Joris van Veldhoven

Opleiding
Joris studeerde aan De Theaterschool te Rotterdam, richting theatervormgeving. Kreeg les van o.a. AMC Fok, Marlies Schroder e.a. Volgde 12 jaar lang teken – en schilderlessen bij gerenommeerd beeldend kunstenaar Mart Franken.

Werk
Joris deed werkervaring op bij verschillende musicals en theaterproducties waaronder Legally Blonde van Albert Verlinde Entertainment en Sunjata, een heldenepos uit Afrika geproduceerd door het Vondelpark te Amsterdam.

Leerde het vak van Arno Bremers, kostuum- en decorontwerper. Tijdens zijn samenwerking met Bremers verleende hij zijn medewerking aan diverse producties waaronder Domino de Musical (Antwerpen), Nijntje de musical, Shrek de Musical, De Jantjes, HEMA de musical en Dik Trom, de vetste musical van het jaar. Voor Dik Trom was hij naast assistent decorontwerp ook verantwoordelijk voor het poppenontwerp en de realisatie.

Ontwierp het decor voor de thriller Zmrvnd ‪10:30 pm‬ (Antwerpen), Het Wonder, Geef mij m’n Stal terug, Mondschilderingen, Tramlijn Begeerte, De Verleding van een Moordvrouw, Nonsens, Raad eens hoeveel ik van je hou en Boer wil betere Vrouw. Was verantwoordelijk voor zowel het decor als het kostuumontwerp van Harde Noten, The Attic, Reis om de Wereld in 80 dagen, Van Katoen en Nu, Alibaba en de 40 Rovers, Koning Arthur, Dolfje Weerwolfje, Oliver!, Dansen met de Vijand en Flanders Fields eindbestemming Poperinge (Antwerpen/ Poperinge). ‬‬‬‬‬‬‬
Verzorgde het kostuumontwerp voor Boy 7 Live Onstage naar het gelijknamige boek van Mirjam Mous en André het Astronautje naar het gelijknamige boek van André Kuipers waar hij ook het poppenontwerp verzorgde. Hij ontwierp ook de poppen voor Pluk van de Petteflet de muziektheatervoorstelling van Senf Theaterpartners.

In theaterseizoen 16/ 17 zal Joris zijn medewerking verlenen op het gebied van decor- en kostuumontwerp bij De Kabouters, Dummie de Mummie en De Vliegende Hollander. Allen Theater Terra producties. Van Veldhoven verbind zijn naam aan dit gezelschap en neemt plaats in het artistieke kernteam. Ook ontwerpt hij het decor en de kostuums voor VALS van Dommelgraaf Entertainment en tekent hij voor het decorontwerp van Bodylanguage van Dommelgraaf & Cornelissen Entertainment. Een nieuwe komedie geschreven door Allard Blom. Ook tekent Van Veldhoven voor het decorontwerp van Boeing Boeing in en regie van Paul van Ewijk en verzorgt hij de volledige scenografie voor de klassieker der musicals van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice Evita die vanaf september te zien is in het Capitole te Gent en de Stadsschouwburg Antwerpen (België).

Overig
Illustreerde een kinderdichtbundel genaamd Later als ik groot ben word ik…
Verleende hij zijn medewerking aan de musical Sing a Long 2012 als poppenspeler. Was samen met Dieuwertje Blok te zien in een unieke versie van het Sinterklaasjournaal op locatie. Gaf les aan het CIBAP College in Zwolle, waarin hij de eindexamenklassen ‘opleiding ruimtelijk vormgever’ begeleid op het gebied van decorontwerp voor de nieuwe productie ‘Sjeekspier, over een andere Boeg’ van het College Theater in samenwerking met Rabobank IJsseldelta.

LICHTONTWERP

Bart van den Heuvel

Bart van den Heuvel studeerde af in 2014 aan de opleiding Theatermaker / Techniek & Theater aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Tijdens zijn studie won Bart, als enige student buiten de United States, het ETC Sponsorship voor de LDI conferentie in november 2013 te Las Vegas. Na stages te hebben gevolgd bij lichtontwerpers Uri Rapaport en Andy Voller begon hij zijn carrière als freelance lichtontwerper.

Hij maakte lichtontwerpen voor Toneelgroep Maastricht, Theater Frascati Amsterdam, B-Movie Orchestra, DommelGraaf Theaterproducties / Michiel Morssinkhof, Ten Cate Theater, Sluysmans & van Warmerdam, VerwendNest, Leoni Jansen, Meneer Monster, Team Tony, Breekgoed, e.a..

Ook werkte hij als assistent lichtonwerper voor Uri Rapaport, Catharina Scholten, Yaron Abulafia, e.a.. In deze functie was hij onder andere werkzaam voor Bos Theaterproducties, Rick Engelkes Producties, De Rode Boksbal van Bastiaan Ragas, De Doelen te Rotterdam, Hessisches Staatsballet (DU), New Movement Collective (UK). Daarnaast werkte hij als belichter onder andere voor Theater Terra.

In het seizoen 2016 / 2017 maakt Bart het lichtontwerp voor o.a. de thrillermusical Vals van Dommelgraaf Entertainment en het toneelstuk Moszkowicz bij Toneelgroep Maastricht.

HOOFD TECHNIEK:

Peter Peereboom

Peter stapt halverwege de jaren 80 het theater binnen om daar nooit meer weg te gaan. Hij begint zijn carrière in de schouwburg van Hoorn. Daarna gaat hij aan de slag als freelance theatertechnicus en reist tot 1998 mee met diverse toneelstukken en musicals in Nederland en Europa. In deze periode is hij ook belichter / lichttechnicus bij vele evenementen en (pop)festivals.

Vervolgens werkt hij vijf jaar bij Focus, waar hij zich voornamelijk bezighoudt met de verhuur van apparatuur voor theatervoorstellingen. Gelukkig is er ook nog tijd om af en toe de werkvloer op te gaan. Peter heeft de leiding bij grote bedrijfsevenementen en een aantal megaprojecten in het Gelredome.

In 2003 richt hij Peter Peereboom Productiebegeleiding op, een bedrijf dat zich specialiseert in de volledige technische productie van theatervoorstellingen, evenementen en festivals. Peter verzorgt alle benodigde apparatuur en begeleidt de bouw van decorstukken. Ook de technici en alle logistieke voorzieningen om een productie van stad naar stad te kunnen laten reizen, worden door Peter geregeld. Tijdens deze tourperiodes neemt Peter de technische leiding op zich.

In 2009 nam hij het besluit om een tweede bedrijf op te zetten: P3 Podiumtechniek. Dit verhuurbedrijf levert de benodigde licht- en geluidsapparatuur, rigging materiaal en video apparatuur voor theatertour’s, festivals en evenementen. In de afgelopen jaren is P3 Podiumtechniek zo explosief gegroeid dat er nu dagelijks, bij vele producties overal in Nederland, technici werken met P3 equipment.

Peter heeft sinds de oprichting van Janke Dekker Theaterproducties alle uitgekomen JDP voorstellingen technisch geproduceerd en veelal ook begeleid tijdens de tournee’s. Een heerlijke samenwerking die hij koestert en nog lang hoopt te kunnen voortzetten.

Peter is getrouwd en heeft drie prachtige kinderen. Daarnaast speelt hij ook nog eens in het leukste bandje van Noord Holland: Oôs Joôs.