Janke Dekker

Janke Dekker debuteerde in 1987 als de eerste Nederlandse Evita in het Koninklijk theater Carré. Een lange carrière in de musical volgde evenals rollen in tv-series, films en het presenteren van diverse tv-programma’s.
Sinds 2011 heeft zij haar eigen theater-productiehuis, waar zij originele Nederlandstalige muziektheater-producties creëert.

In 2008 trad zij voor het eerst samen met haar dochter op in de musicals “Kruistocht in Spijkerbroek” en “Oorlogswinter”.
Met dit theaterconcert “Generations’ staat zij voor het eerst in tien jaar weer samen met haar dochter Amy Egbers op de planken. Een hernieuwde kennismaking want Amy is inmiddels geen musicalster meer maar een operadiva.

Amy Egbers

Amy Egbers is een Nederlandse Mezzo-Soprano.
Voordat zij haar klassieke zangopleiding begon op het Fontys Conservatorium in 2014, studeerde zij drie jaar geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam.
In 2014 zong zijn In Leonard Bernstein’s ‘West Side Story’ in ‘Het Concertgebouw’ in Amsterdam. Kort daarna werd zij gevraagd om de rol van Bettina te spelen in de Dutch National Opera Academy productie ‘Die Stumme Serenade’, een operette van Erich Korngold.
Na dit klassieke avontuur dat haar helemaal naar Berlijn bracht, stapte zij van de Universiteit van Amsterdam over naar het Fontys Conservatorium om daar Klassiek muziektheater te gaan studeren.
Tijdens haar opleiding speelde zij de rol van ‘Cherubino’ in ‘Le Nozze di Figaro’. In 2018 speelde ze de solopartij in de productie “het Spel”, een nieuw gecomponeerde opera van de Arubaanse componist Xavier Geerman ter ere van het “Opera Forward Festival” van ‘De Nationale Opera’ in Amsterdam.
In juni 2018 is zij afgestudeerd aan het conservatorium met de zelf gecreëerde productie ‘Bloedkring’, welke genomineerd werd voor de Entreeprijs en waarmee zij in augustus 2018 te zien zal zijn op de Parade in Den Bosch.

Eelco Menkveld

Eelco volgde zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na zijn studie speelde hij bij Joop van den Ende Theaterproducties als toetsenist en dirigent in de musicals Mamma Mia, Cabaret, Chess en The Wiz. Daarnaast was hij muzikaal leider bij het Meezingspektakel van Bas & Ralf Grevelink waarmee hij een aantal seizoenen toerde en twee nieuwe shows heeft gemaakt.

Eelco is een veelgevraagd begeleider en speelde onder anderen bij Sjors van der Panne en als gitarist bij Yvonne van den Eerenbeemt en de onvolprezen Sneldichteres.

In 2006 schreef hij al de muziek en liedjes voor de film Sinterklaas en Pakjesboot 13. Meer recent schreef hij (mede) muziek voor Sjors van der Panne, Dominique Engers, Alice Rientjes, en Johan Goossens, met wie hij momenteel de theatervoorstelling Vlam speelt.