Maurits Fondse componeert de muziek voor “Safaripark Zuidas”. Wat inspireert hem en hoe klinkt de Zuidas?

Toen ik in 1995 afstudeerde aan de VU als Bedrijfskundig Econoom met als afstudeerrichting Filosofie en Management had ik niet durven bevroeden dat ik ooit nog eens de muziek zou schrijven voor een musical over de Zuidas. Jaren zat ik Lijn 51, tussen Amstelstation en de VU, te turen door de ruiten van de tram en zag toen een wereld in wording. Een wereld die mij altijd ontzettend heeft aangetrokken, de snelle mannen in strakke pakken, de ambitieuze hard- en doodlopers, de meedogenloze businessmen (en women), de winst- en rokkenjagers, het geld, de snelheid. Als puber was mijn grote idool Michael J. Fox, het zakenmannetje-to-be in Family Ties en later was heel lang The Firm mijn favoriete film, niet alleen door Tom Cruise, maar vooral door de spannende muziek van Dave Grusin, niet geheel toevallig de pianist en componist van GRP, een fusionband waar ik als tiener al gek van was. De muziek in The Firm bestaat bijna louter uit solo piano, of twee piano’s tegelijk, maar de sfeer is adembenemend spannend en heeft een fantastisch onheilspellend karakter. Daarom is het een geweldige uitdaging de muziek te mogen componeren voor Safaripark Zuidas.

Wil je de muziek van Maurits beluisteren? Ga dan naar www.mauritsfondse.com