Erris van Ginkel -script en regie-

Erris van Ginkel (1971) is theatermaker in brede zin: regisseur, scenarist en liedjesschrijver. Met Roos Schlikker vormt hij sinds 2016 een duo dat theater- en filmscripts schrijft. Zo schreef hij samen met Roos de relatiekomedie Hart tegen Hart met o.a. Richard Kemper en Rick Engelkes (4**** in NRC, DvhN en AD). Verder schreef en regisseerde hij in 2016 voor Janke Dekker Producties de voorstelling Dansen met de Vijand (4**** in NRC en Volkskrant). Hiervoor kreeg hij een musicalawardnominatie voor beste script. De voorstelling werd ook genomineerd voor beste kleine musical, beste mannelijke hoofdrol en aanstormend talent. Ook voor Janke Dekker Producties schreef en regisseerde hij de voorstelling Op een Mooie Pinksterdag (4**** Volkskrant en DvhN). Daarnaast werkt hij met diverse cabaretiers. Zo deed hij afgelopen jaar de eindregie van de voorstelling Lang Verhaal Kort van Remco Veldhuis (4**** in Parool en DvhN).

Roos Schlikker -script-

Roos Schlikker (Amsterdam, 1975) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde en deed daarna een postdoc journalistiek. Tijdens die opleiding belandde ze bij het financiële tijdschrift FEM/De Week. Na twee jaar over economie te hebben geschreven was ze totaal stropdasmoe en nam ze ontslag. Daarna werkte ze jarenlang als freelancer voor allerlei bladen en kranten en schreef ze vier journalistieke boeken. Tegenwoordig heeft ze een populaire column in het Parool en is daarnaast columnist van o.m. LINDA, Intermediair en Libelle. Ook schrijft ze fictie. Zo maakte ze onder andere de scenario’s van de comedy Bitterzoet op LINDA.TV en filmpjes voor Kek Mama waarin ze ook een hoofdrol speelt (één van deze filmpjes werd onlangs bekroond met een Mercur Award). Samen met Erris van Ginkel schrijft ze geregeld voor het theater, ze waren onder meer de auteurs van de relatiecomedie Hart tegen Hart.
Roos schuift regelmatig aan bij programma’s als DWDD, RTL Late Night en WNL Opiniemakers. Ook was ze dit jaar één van de kandidaten in Wie is de mol?. In mei verschijnt bij Atlas Contact haar eerste roman: Huisje, boompje, beest.

Maurits Fondse -composities en muzikale leiding-

Maurits Fondse is pianist, zanger en componist.
In 2016 was Maurits oa werkzaam voor Freek de Jonge in de eindejaarsvoorstelling ‘Dit is geen
Oudejaarsconference (4* VK). Maurits was muzikaal leider van ‘Groningen Zingt’, het project dat
geinitieerd werd door Freek de Jonge en te zien was in februari 2017 bij DWDD.
Daarnaast was hij wekelijks te zien in de BZTMuziekShow van de KRO-NCRV.
In de zomer van 2016 was Maurits pianist in Frank Sinatra’s Watertown op de Parade.
Sinds 2013 is Maurits vaste pianist in de band van Freek de Jonge. Met Freek tourde Maurits door
Nederland en Vlaanderen met de voorstellingen Zonde, Zondermeer en Als Je Me Nu Nog Niet
Kent.
Voor Janke Dekker Producties was Maurits Pianist en Muzikaal Leider in de voorstelling ‘Dansen
met de Vijand’ (4* VK, NRC) en Assistent Muzikaal Leider voor ‘Willem Ruis de Show van zijn
Leven’.
Maurits was tevens muzikaal leider voor Zeeuwse Vrouwen 2.
Maurits was bandleider en arrangeur voor Serge Gainsbourg Forever, een project dat hij samen
maakte met partner en zangeres Britta Maria. Momenteel toert met Britta Maria en Oleg Fateev door Nederland met ‘Chansons van Schoonheid en Troost’.

Anouk Poell -choreografie-

Anouk studeerde af in 1996 als docente Theaterdans aan de dansacademie van de Hoge school voor de kunsten in Amsterdam. Bij het gezelschap danstheater Arena danste ze in de voorstellingen “Tweesprong”, “Duetten” en “Gouden Bergen” in Nederland, maar ook in Berlijn en Wenen. Ook danste ze in de produktie “Kop eraf” voor de Meekers o.l.v Arthur Rosenveld. Choreograaf Shusaku Takeuchi nam haar met zijn voorstelling “the Package” mee naar o.a. Kopenhagen, destijds culturele hoofdstad en ze zat in showballetten in Ahoy tijdens TV-optredens van o.m. Frans Bauer, Rene Froger en in Tros Shows in de Amsterdam Arena.
Ook trad ze o.m. op in de“Heineken Night Life, dance to the music” en in de “Saturday Night Fever Show”. Als choreograaf werkt ze inmiddels al meer dan 10 jaar voor verschillende produkties (NOC NSF, Cassis & Paprika) en modeshows (Telegraaf/ Vrouw, M&S mode) in binnen en buitenland. Het Griekse modehuis Demetrios Bridal was haar opdrachtgever voor fashionshows in Athene, Milaan, Las Vegas, Lissabon, Chicago en New York.

Voor Janke Dekker Producties deed zij eerder de choreografie en staging voor de theater produktie “Willem Ruis, de show van zijn leven” en “Dansen met de Vijand”

Joris van Veldhoven  decor-en kostuumontwerp

Joris studeerde aan De Theaterschool te Rotterdam, richting theatervormgeving

Joris deed werkervaring op bij verschillende musicals en theaterproducties waaronder Legally Blonde van Albert Verlinde Entertainment.

Leerde het vak van Arno Bremers, kostuum- en decorontwerper. Tijdens zijn samenwerking met Bremers verleende hij zijn medewerking aan diverse producties waaronder Domino de Musical (Antwerpen), Nijntje de musical, Shrek de Musical, De Jantjes,  HEMA de musical en Dik Trom, de vetste musical van het jaar. Voor Dik Trom was hij naast assistent decorontwerp ook verantwoordelijk voor het poppenontwerp en de realisatie.

Ontwierp het decor voor de thriller Zmrvnd ‪10:30 pm (Antwerpen), Het Wonder, Geef mij m’n Stal terug, Mondschilderingen, Tramlijn Begeerte, De Verleding van een Moordvrouw, Nonsens, Raad eens hoeveel ik van je hou en Boer wil betere Vrouw. Was verantwoordelijk voor zowel het decor als het kostuumontwerp van Harde Noten, The Attic, Reis om de Wereld in 80 dagen, Van Katoen en Nu, Alibaba en de 40 Rovers, Koning Arthur, Dolfje Weerwolfje, Oliver!, Dansen met de Vijand en Flanders Fields eindbestemming Poperinge (Antwerpen/ Poperinge).

Verzorgde het kostuumontwerp voor  André het Astronautje naar het gelijknamige boek van André Kuipers waar hij ook het poppenontwerp verzorgde. Hij ontwierp ook de poppen voor Pluk van de Petteflet de muziektheatervoorstelling van Senf Theaterpartners.

 

. Ook tekent Van Veldhoven voor het decorontwerp van Boeing Boeing in en regie van Paul van Ewijk en verzorgt hij de volledige scenografie voor de klassieker der musicals van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice Evita die vanaf september