De Locaties van Theater op de Zuidas.

Theater op de Zuidas biedt u de kans om eens binnen te kijken bij de bijzondere en zeer uiteenlopende gebouwen op de Zuidas. Gebouwen die nu al een geschiedenis vertellen met elkaar.

Van het WTC dat als eerste op deze plek de basis legde voor een business-district tot De Nieuwe Poort, dat binnen een gebied waar het vaak alleen om de cijfers gaat juist zoekt naar verdieping tot CIRCL waar men zoekt naar circulaire oplossingen voor de toekomst tot de spectaculaire architectuur van De schoen tot het dynamische en jonge karakter van het ROC Amsterdam Zuid.

Kiest u zelf waar en hoe u de Zuidas wilt beleven.

Boek Tickets

CIRCL AbnAmro

Bij Circl geloven we in de nieuwe, circulaire economie en bovenal dat we dit alleen gezamenlijk kunnen realiseren. Wij helpen organisaties, start-ups en individuen hun circulaire ambities te realiseren. Dit doen we op allerlei manieren, door partnerships, onze eigen programmering en door mensen aan elkaar te linken.
Circl is volledig gebouwd volgens circulaire principes, met hergebruikte én herbruikbare materialen. Een living lab waar we experimenteren met innovatieve oplossingen voor de uitdagingen van de toekomst. Je kunt bij Circl terecht om te werken, te borrelen en dineren, andere mensen te ontmoeten of een lezing bij te wonen. Circl is vrij toegankelijk– omdat iedereen het verschil kan maken. Connectivity is de sleutel, hiermee begint alles van waarde. Circl denkt breed, inclusief en vooruit. Dus niet óf-óf, maar én-én. Nieuwe verbindingen, nieuwe oplossingen, nieuwe waarden.
Missie
We willen de maatschappij in beweging krijgen naar een duurzame wereld, door de noodzakelijke veranderingen richting de circulaire economie inzichtelijk en concreet te maken. Groot denken door klein te beginnen. Voor iedereen die niet alleen wilt praten over de circulaire economie, maar ook vooral wil starten. In welke hoedanigheid dan ook. Als individu of onderdeel van een grote corporate, start-up of idealist. Of je nu al een tijd in het onderwerp zit, of net van het begrip gehoord hebt. Waar je je ook bevindt op weg naar een duurzame wereld, just start.

CIRCL Restaurant 

In Circl Restaurant werken we met een klein vast menu met groenten in de hoofdrol, dagelijks aangevuld met producten die de markt en het seizoen opdat moment te bieden hebben. We zijn transparant over de herkomst van onze producten en werken graag samen met producenten die onze visie delen. Zo werken we enkel met vlees van Nederlands vee, afkomstig van onder andere de Lindenhoff, Natuurlijk Beheer en Brandt & Levie en gebruiken we bijvoorbeeld de groentes van Instock, dat werkt met reststromen van supermarkten om verspilling zo veel mogelijk tegen te gaan en de Lindenhoff, welke er naar streeft om dicht bij de natuur te blijven tijdens het productie proces van de groentes.

EXTRA bij CIRCL

Bij een bezoek aan de voorstelling bij Circl is er de mogelijkheid om een arrangement te boeken.

Hiervoor kunt u kiezen uit twee mogelijkheden:

Theaterticket inclusief een 2- gangen diner inclusief koffie of thee;

Theaterticket inclusief een 2- gangen diner inclusief koffie of thee, + 2 glazen cava met borrelplankje (kaas en worst) in het restaurant na afloop.

Alles te boeken via deze site.

INFINITY

Misschien wel de bekendste locatie van de Zuidas: De Schoen. Altijd al willen binnenkijken? Dit is uw kans!

Infinity is een architectonisch hoogstandje  aan de rand van de Zuidas. Dit prachtige gebouw van architect Roberto Meyer deed destijds veel stof opwaaien vanwege haar opvallende uiterlijk. Zeer herkenbaar door de bijzondere vorm en het gebruik van veel glas en staal waardoor alle ruimtes van Infinity worden voorzien van veel zonlicht en een schitterend uitzicht over de stad.

Voorheen was Infinity, De Schoen, De Kruimeldief of De Schaats het domein van ING. Tegenwoordig is het een bedrijfsverzamelgebouw met het business & meeting center en receptiediensten van THE OFFICE OPERATORS. De voorstelling vindt plaats in het comfortabele auditorium waar plek is voor 250 personen.

Het auditorium van het Infinity-gebouw kijkt uit over het water van de Nieuwe Meer en de snelweg A4. Het ligt aan de uiterste rand van de Zuidas.

Het ROC Boulevardtheater

MBO College Zuid, onderdeel van het ROC van Amsterdam, voelt zich goed op de kop van de Zuidas. Ze doet dan ook graag mee met de initiatieven die ontwikkeld worden om het gebied levendiger en aantrekkelijker te maken voor bewoners en werkenden. Een van de initiatieven waar we graag aan meewerken is Theater op de Zuidas. Niet alleen omdat wij beschikken over een professioneel theater maar vooral omdat we zo onze studenten van de opleidingen PACT Dans en PACT Theater een kans bieden om ‘vlieguren’ te maken in een professionele productie.

Het ROC Boulevard theater zetelt op de bovenste verdieping van het pand aan de Europaboulevard, met een fenomenaal uitzicht over de gehele Zuidas.
Ervaar de dynamiek en de energie binnen dit gebouw waarin duizenden leerlingen hun opleiding genieten.
Een aantal leerlingen van de school zullen participeren in Theater op de Zuidas.

De Nieuwe Poort

De nieuwe Poort werd in 2012 opgericht door predikant-ondernemer Ruben van Zwieten. En heeft sinds 2016 ook een tweede vestiging in Rotterdam.

De Nieuwe Poort zit in het hart van de zuidas. Een plek waar je naartoe kunt om uit te blazen, om bij te tanken, en je geest te laven en te prikkelen.
Een plek waar je ideeën kunt opdoen en verhalen kunt horen die inspiratie bieden, zonder dat je iets wordt opgelegd. Waar je elkaar kunt ontmoeten met een drankje of een hapje of een lezing.

Daarom past de voorstelling Safaripark Zuidas hier zo goed. We stellen net als de Nieuwe Poort vragen. Vragen waarop het vaak niet zo makkelijk is om antwoorden te formuleren, zeker niet als we ons meer op ons gemak voelen bij cijfers en schema’s. Hoe vinden we houvast? Hoe vinden we balans?
De Nieuwe Poort is een warme plek in de soms kille wereld van het Zuidas.

WTC

Het WTC is het bruisende hart van de Zuidas. Het WTC-gebouw is gelegen aan het Zuidplein, naast Station Zuid. Het biedt ruimte aan meer dan 300 bedrijven van 30 verschillenden nationaliteiten. Er is ook een aantal winkels, een reisbureau, cafés, restaurants, kapper, een fysiotherapeut en een tandarts. In mei 2002 werd de reconstructie van het bestaande WTC en een deel van de uitbreiding opgeleverd. De torens werden geheel gestript en opnieuw bekleed.

De nieuwe H-toren heeft 27 verdiepingen, is 105 meter hoog en maakt daarmee net als het ABNAMRO-hoofdkantoor) aanspraak op hoogste gebouw op de ZuidasOp de begane grond bevindt zicht het Conference & Meeting Center van THE OFFICE OPERATORS. De voorstelling vindt plaats in het knusse auditorium welke plaats biedt aan 200 personen.