THEATER OP DE ZUIDAS

Een initiatief van de Stichting Theaterproductiehuis Janke Dekker met steun van het Amsterdamse Fonds voor de kunsten,

SAFARIPARK ZUIDAS

Open je dat mailtje van je baas nou wel of niet als het al elf uur ’s avonds is?

Dit de Zuidas; het Nederlandse Wallstreet.

Hier is iedereen succesvol, ambitieus en geslaagd.

Hier is alles mogelijk en niets te gek. Toch?

Elke dag rennen ze in het wild rond met hun glutenvrije decafé soya-lattes in de ene hand en in de andere hand de agenda, in de andere hand de broodtrommels van hun kinderen, in de andere hand het laatste jaarverslag… En ze hebben maar twee handen!

Van keiharde vastgoedontwikkelaar tot duurzaamheidsyup. Van balansgoeroe tot succescoach.

We komen ze allemaal tegen in deze verrassende humoristische muzikale voorstelling.

Aapjes kijken? Ach. Uiteindelijk gaat het over de werkende mens in al zijn verschijningsvormen. En dus over ons allemaal. Al is het in Safaripark Zuidas misschien allemaal nèt even extremer.

Safaripark Zuidas wordt ontwikkeld als locatie-voorstelling op de Zuidas in Amsterdam. Het business-district in Nederland dat model staat voor de 24/7 economie. Waar mensen werken onder hoge druk en zonder de zekerheid dat ze ’s avond de baan nog hebben waar ze ’s ochtends voor binnenkwamen.  Een plek waar de ambities niet te stuiten zijn en de clichés en vooroordelen niet aan te slepen.  Juist hier op deze plek stellen wij de vraag:  Waar worden we nou echt gelukkig van?  Een vette bankrekening of een middagje luieren in de zon?  Met humor en zelfspot komen alle facetten en valkuilen van de werkende mens aan de orde in dit verrassende theaterstuk. Want er is meer op de Zuidas te beleven dan alleen de bekende clichés .

SCRIPTSCHRIJVERS: Roos Schlikker (  columnist Het Parool, LINDA, LINDATV “BITTERZOET” en Libelle; auteur van het boek “Huisje, Boompje Beest”  en Erris van Ginkel (Dansen met de Vijand) . Tesamen waren zij verantwoordelijk voor de scripts van “Hart tegen Hart”  en “ Soof de musical”.

MUZIEK Maurits Fondse