FIFA BLATTER

De val van de voetbalkeizer

Een voorstelling over macht en machtsmisbruik. De absolute macht van één man en het onbegrijpelijke verschijnsel dat die man onder het oog van de hele wereld en de hele wereldpers in staat is om iedereen te bedriegen en voor te liegen zonder dat iemand hem een strobreed in de weg legt.

We leven in een tijdperk waarin de Blatters en Trumps van de wereld in staat zijn het hoogste ambt te verkrijgen zonder dat iemand ze aanspreekt op hun leugens en draaierijen.

En wij? Wij genieten van het spektakel en alle sensatie die dat oplevert.

 

De hoofdpersoon Sepp Blatter zou je een kruising kunnen noemen tussen RICHARD III, de koning die zonder scrupules het mes in de rug van zijn trouwste vazallen stak en KING LEAR, de koning die niet in staat is om –wat uiteindelijk toch onafwendbaar is- afstand te doen van zijn troon.

 

Schrijver en regisseur Tom de ket, onder andere bekend van theater-hits ‘De Verleiders’ en ‘Het Pauperparadijs’, heeft een hilarisch en bijzonder confronterend hedendaags koningsdrama geschreven dat over meer gaat dan enkel voetbal.

info voorstelling

OP EEN MOOIE PINKSTERDAG

Een avond lang genieten van grote klassiekers als ‘Op een Mooie Pinksterdag’ en ‘Telkens Weer’. Verrast worden door herontdekte muzikale pareltjes. Van ‘De Fabeltjeskrant’ tot ‘Zeg ‘ns AAA’; meegesleept worden door evergreens die behoren tot het muzikale DNA van Nederland.

Drie top-solistes – Lone van Roosendaal, Annick Boer en Renée van Wegberg – begeleid door een LIVE-orkest samengesteld door Eric van Tijn & Jochem Fluitsma

 

Het oeuvre van Harry Bannink, Ruud Bos en Joop Stokkermans is van onschatbare waarde voor de Nederlandse muziekgeschiedenis. Van filmmuziek tot commercials, van ballads tot protestsongs, van televisieleaders tot kinderliedjes.

Een uniek en verrassend concert.

info voorstelling

DANSEN MET DE VIJAND

WAT DOE JE ALLEMAAL OM TE OVERLEVEN?

Wat is goed? Wat is fout? In zijn zoektocht naar een verborgen familiegeschiedenis stuit Paul Glaser op het gruwelijke verhaal van zijn ‘Tante Roosje’, die Auschwitz overleefde door te dansen met de vijand. Goed of fout krijgt voor altijd een nieuwe dimensie: een onontkoombaar verhaal over dapperheid en overlevingskracht. De voorstelling werd in april 2016 bedolven onder jubelende recensies van zowel de vakpers als het publiek.

info voorstelling

WILLEM RUIS

DE SHOW VAN ZIJN LEVEN

Willem Ruis, de meest vernieuwende, energieke en brutale showmaster die Nederland ooit heeft gekend.

Als een kleurrijke wervelstorm veroverde hij het stijve Hilversum van de jaren zeventig, en niets of niemand zou hem afremmen op zijn weg naar de top.
Maar zoals zo vaak hielden achter de façade demonen huis. Willem Ruis was een man die de harten van miljoenen kijkers stal, maar zijn eigen hart verwaarloosde.

“Willem Ruis; de show van zijn leven” is een achtbaanrit door het leven van één van de grootste sterren die ons land ooit rijk is geweest. Een muzikaal spektakel over zijn opkomst en onvermijdelijke ondergang. Een portret, een ode, maar vooral een meeslepend verhaal over ambitie, liefde en gemis.

info voorstelling

GARLAND & MINNELLI

Moeder, dochter, rivalen.

Somewhere Over The Rainbow, Maybe This Time;

Wereldberoemde songs die herinneringen oproepen aan de legendarische glamour van Hollywood. Songs die onlosmakelijk horen bij twee wereldsterren:

 

Judy Garland & Liza Minnelli.

Geen doorsnee moeder en dochter.

Het leven van Minnelli is bijna een kopie van dat van Garland.

Maar welke dochter, doorsnee of niet, wil op haar moeder lijken?

Judy Garland stierf op 47 –jarige leeftijd aan een overdosis pijnstillers.

In deze voorstelling gaat de 47-jarige Liza op zoek naar haar moeder; “ het icoon Judy Garland”

 

Aan de hand van wereldberoemde songs en nieuwe liedjes van Theo Nijland dringen we langzaam door tot de kern van wat deze vrouwen zo bijzonder maakt.

Geen rainbows, geen sprookjes;

Twee vrouwen, met het zelfde lot: altijd en overal in de spotlights van hun eigen succes.

info voorstelling

CONTRAPUNT

Contrapunt vertelt het aangrijpende verhaal van een moeder die, nadat haar dochter door het noodlot is getroffen, de Goldberg-variaties van Bach instudeert in een poging haar gedachten te verzetten. Maar de muziek roept juist herinneringen op aan haar dochter. Ze worstelt met de muziek en met de vraag of ze haar kind wel recht heeft gedaan. Zij koos altijd voor begrip en liefde in haar opvoeding. Bach koos voor tucht en discipline.

Maar wat is er toch met die muziek?

Er ontstaat een ontmoeting tussen een man en een vrouw, een vader en een moeder uit twee totaal verschillende werelden maar dan blijkt dat ze meer gemeen hebben dan ze zelf voor mogelijk hielden.

Anna Enquist schreef Contrapunt als reactie op de dood van haar dochter. Van Contrapunt werden meer dan 140.000 exemplaren verkocht. Marc Veerkamp bewerkte het boek voor theater. De reacties van het publiek waren hartverwarmend: “Het boek was al mooi, maar deze voorstelling is onvergetelijk”.

“De voorstelling raakt en ontroert”

info voorstelling