Creatives

Tom de Ket, script en regie.

Tom de Ket is acteur en cabaretier. Hij is vooral bekend als helft van het snedige cabaretduo Van Houts en De Ket. Tom studeerde aan de Toneelschool van Amsterdam. Sindsdien is hij actief op het gebied van radio, televisie en theater. Hij is onder meer gastdocent bij de Toneelacademie Maastricht en de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Hij werkte o.a. bij theatergezelschappen als Theatergroep Hollandia, het Ro theater, het Zuidelijk toneel en het NNT. In 1994 was hij verbonden aan theater de Balie als artistiekleider. Hij maakte daar een aantal spraakmakenende theaterproducties, o.a. Kijkdagen wat geselecteerd werd voor het theaterfestival. Van 1996 tot 2010 toerde hij met George van Houts als het cabaretduo Van Houts en De Ket door Nederland. Samen speelden ze ook veelvuldig op het reizende theaterfestival De Parade. In 2002 maakte Tom zijn filmdebuut in De grotten van Han van de NPS.
De film won een Gouden Kalf voor Beste Korte Film.
Op televisie was hij onder meer te zien in Baantjer, Spangen, Russen, We zijn weer thuis, Gooise Vrouwen, Keizer en de Boer en Freddie. Hij maakte voor de VARA het satarische consumentenprogramma Kanniewaarzijn waarin hij ook speelt. Verder maakte hij voor de radio de programma’s Oorzaak (NCRV) – genomineerd voor de Prix Italia ‘95, Op Drift (NCRV) en Als er geen gasten zijn leven we heel sober (samen met Arnon Grunberg). In 2010 namen Van Houts en De Ket afscheid van het cabaret. Tom de Ket concentreert zich vanaf dat moment meer op toneel en theater. Met van Houts schreef hij voor het Zuidelijk Toneel De Grote Verkiezingsshow wat geselecteerd werd voor het Theaterfestival en genomineerd voor de publieksprijs. Ook het Het lied van…. wat hij ook schreef voor het Zuidelijk Toneel werd genomineerd voor de publieksprijs. Onlangs schreef en regisseerde hij de succesvolle Drentse Blues Opera. In 2011 richt hij samen met George van Houts en theaterproducent Inge Bos De Verleiders. Vanaf 2012 brengen de Verleiders theaterstukken over de zakelijke moraal en financiële hygiëne. De Vastgoedfraude en Door de bank genomen waren ongekende theaterhits en beide geselecteerd voor het Theaterfestival. Naast de Verleiders maakt de Ket muziektheaterspektakels op locatie zoals “O die zee” in Zeeland en “Voor eeuwig” voor het NNT in Groningen. In de zomer van 2016 gaat het theaterspektakel “Het Pauperparadijs” in première.

Uri Rapaport: Licht-ontwerp

Uri Rapaport is autodidact en werkt vanaf 1978 professioneel in het theater. Hij was verbonden aan Toneelgroep Globe en de Utrechtse Stadsschouwburg in diverse technische en creatieve functies. Sinds 1996 legt hij zich volledig toe op het (licht-)ontwerp. Hij maakt ontwerpen voor vele theatergezelschappen waaronder ZT Hollandia, Het Nationale Toneel, Nederlandse Reisopera, De Nationale Opera, Veenfabriek, NTGent, Het Paleis, Opera Genève, Ruhrtriennale, Wiener Festwochen, Holland Festival, Festival Oude Muziek.

Tussen 1996 en 2008 ontwerpt hij voor de Paardenkathedraal licht bij alle voorstellingen voor Dirk Tanghe en Paula Bangels. Recente muziektheater ontwerpen waren Legende en Laika (De Nationale Opera), Platée , The Fairyqueen, Kati di Bushon (Nederlandse Reisopera), en Rheingold op de Rijn (in de regie van Wim Trompert).

Uri Rapaport verzorgde bij OPERA2DAY eerder het licht voor Dolhuys Kermis, Médée en La troupe d’Orphée.
Musical: Hij gelooft in mij, Petticoat, Ciske de Rat, Next to Normal, Kruimeltje, Passion, Hartsvrienden, Lovestory, Jesus Christ Superstar, Evita, en vele anderen Cabaret programma’s voor Veldhuis en Kemper, Hans liberg en Herman Finkers.

Arien de Vries: Kostuum-ontwerp

Arien de Vries studeerde theatervormgeving aan de Rietveld Academie en de Jan van Eyckacademie.

Sinds haar afstuderen in 1987 heeft zij als decor en kostuum ontwerper gewerkt voor verschillende gezelschappen. In binnen en buitenland.

Vanaf 2000 werkt zij voornamelijk als kostuumontwerper.Zij heeft gewerkt voor oa Artemis, Muztheater, het Amsterdamse Bos, Het Zuidelijk Toneel, NNT, Orkater, Oostpool, Mugmetdegoudentand, Veenfabriek, de Komische Oper in Berlijn, Theater Basel en het TUP in Essen. Voor televisie heeft zij o.a het eerste seizoen van Toren C voor haar rekening genomen.

Samen met Marc Warning en Gé Wegman heeft ze in 2010 de Wijnberg Scenografie prijs gewonnen voor de productie “ van de Brug af gezien” van theater Oostpool.

Michiel Voet: Decorontwerp

Michiel Voet werkt als theatervormgever en als beeldend kunstenaar in een breed opdrachtenveld. Hij werkte jaren aan kunstopdrachten voor de publieke ruimte. Daarnaast initieert Michiel eigen autonome kunstprojecten waar fotografie en theater samenkomen.

Talloze scenografieën ontwierp Michiel voor het muziektheatergezelschap Orkater, Via Berlin, Bos Theaterproducties, Het Nationale Toneel, Ulrike Quade, Het Zuidelijk Toneel en de Koninklijke Vlaamse Schouwburg Brussel, Toneelgroep Maastricht. In de ruimtelijke ontwerpen speelt naast een architectonische benadering, video en fotografie vaak een grote rol van betekenis.

Het Invisible Man Project is een autonoom fotografie-theater-project. Het project bestaat uit een serie geënsceneerde fotowerken over het leven van een illegale Algerijn, Karim Ramtani. Het project heeft geresulteerd in een fotoboek The Invisible Man. In 2014 heeft Michiel samen met Leopold Witte een theatervoorstelling gemaakt De Onzichtbare Man bij Orkater. In de zomer 2015 werd De Onzichtbare Man gespeeld op het Theater Festival in Alés (FR).

In 2014 liet Michiel in een solotentoonstelling een overzicht zien van de fotowerken bij Nieuw Dakota. In 2016 zijn een aantal fotowerken uit de serie De Onzichtbare Man opgenomen in de tentoonstelling Silence out Loud van Joost Zwagerman in het Kranenburgh Museum in Bergen.

Michiel werkt in 2016 hij als gastdocent binnen de Master Scenografie aan de HKU.
Met enige regelmaat geeft Michiel Voet les op CODARTS aan de Master Muziektheater opleiding in Rotterdam. Michiel Voet is bestuurslid van het collectief LABLAND.

Peter Peereboom: Technische productie en lichttechniek

Peter stapt halverwege de jaren 80 het theater binnen om daar nooit meer weg te gaan. Hij begint zijn carrière in de schouwburg van Hoorn. Daarna gaat hij aan de slag als freelance theatertechnicus en reist tot 1998 mee met diverse toneelstukken en musicals in Nederland en andere landen in Europa. In deze periode is hij ook belichter en lichttechnicus bij vele evenementen en (pop)festivals.

Vervolgens werkt hij vijf jaar bij Focus, waar hij zich als accountmanager voornamelijk bezighoudt met de verhuur van apparatuur voor evenementen en theatervoorstellingen. Toch is er gelukkig ook nog tijd om af en toe de werkvloer op te gaan. Peter heeft de leiding bij een groot aantal bedrijfsevenementen waaronder ook een aantal megaproducties in het Gelredome.

In 2003 richt hij Peter Peereboom Productiebegeleiding op, een bedrijf dat zich specialiseert in de volledige technische productie van theatervoorstellingen, evenementen en festivals. Peter verzorgt alle benodigde apparatuur en begeleidt onder meer de bouw van decorstukken. Ook de technici en alle logistieke voorzieningen om een productie van stad naar stad te kunnen laten reizen, worden door Peter geregeld. Tijdens deze tourperiodes neemt Peter ook nog vaak de technische leiding op zich.

Zoals de afgelopen jaren voor JDP’s voorstellingen Contrapunt, Garland & Minnelli, Willem Ruis, de show van zijn leven en Dansen met de vijand.
In 2010 startte Peter met P3 Podiumtechniek een tweede onderneming. P3 verhuurt gespecialiseerde licht-, geluids- en videoapparatuur voor de theater en evenementen branche. Uiteraard wordt ook de lichttechniek van FIFA Blatter ondersteund.

Peter is getrouwd en heeft drie prachtige kinderen. Daarnaast speelt hij ook nog eens in het leukste bandje van Noord Holland: Oôs Joôs.

Erwin van den Broek: Geluidtechniek

Volgde de opleiding SAE (School of Audio Engineering) in Amsterdam
om daarna meteen aan de slag te gaan als (inter-)nationaal reizend geluidstechnicus voor diverse bands.
Na een jaar reizen en werken als geluidstechnicus in Australië,
was hij als theatertechnicus betrokken bij muziek-theater producties zoals “Hair” in Italië en “Turks Fruit” en “Route 66” in Nederland.
Hij specialiseerde zich in zendertechniek voor onder andere Marco Borsato,
en is tegenwoordig in het theater als reizend technicus breed inzetbaar op verschillende disciplines.
De afgelopen theaterseizoenen is Erwin verantwoordelijk geweest voor het geluidsontwerp bij voorstellingen van Theater Terra en
sinds 2008 is hij elke zomer als geluids-technicus en ontwerper te vinden in Theater het Amsterdamse Bos.

Erwin werkte vaker samen met zijn collega Peter Peereboom en eerder voor JankeDekker-Producties bij de voorstelling “Garland&Minelli”.

Erwin is bekend bij zijn collega’s onder de naam OEK die hij kreeg van zijn collega’s nadat hij op de werkvloer vertelde over een droom die hij had:
na de premiere werd ik als zendertechnicus bedankt, voor een volle zaal met enthousiaste mensen:
“……en onze zendertechnicus E……..(zender valt uit)…………OEK!!!”
Vandaar.

Giovanni Sturkenboom: Companymanager

Giovanni Sturkenboom studeerde aan de musicalopleiding in Almere, vooropleiding drama in Maastricht en voltooide de opleiding bedrijfsadministratie in Utrecht.

Theater
Speelde als ensemble in ‘De Lancering’ (Vis á Vis), ‘Peer Gynt’ (Het Zuidelijk Toneel), de titelrol in ‘Willem van Oranje’ (Cammermans Producties). Speelde als ensemble mee in de spektakel musical ’14-18’ (Studio 100).
Achter de schermen werkzaam veelvuldig werkzaam als productiemedewerker bij producties als ‘Hartsvrienden’, ‘SPIJT de musical’, ‘Hotel de Grote L.’ en de Ziggo Dome projecten ‘Fantasia in Concert’ en ‘Blue Planet in Concert’.
Als Company Manager werkzaam geweest bij ‘Tot Volgend Jaar’, ‘Willem Ruis, de show van zijn leven’ en momenteel ‘Dansen met de Vijand’.
Daarnaast eigenaar van zijn eigen productiebedrijf: STENT Producties, hiermee produceerde hij het theaterconcert ‘SIETSKE LIVE!’ en de Queen Tribute show ‘WE WANT QUEEN’.
Televisie
Verleende medewerking aan diverse grote televisieprogramma’s door middel van het casten en coördineren van stand-ins, artiesten en publiek voor programma’s als: ‘Jongens tegen de meisjes (RTL4), ‘Beat It’ (SBS6), ‘Alles mag op vrijdag’ (RTL4), ‘Popster!’ (SBS6), ‘Van je vrienden moet je het hebben’ (RTL5), ‘Lekker Nederlands’ (SBS6), ‘Alles mag op zaterdag’ (RTL4) en momenteel ‘Zullen we een spelletje doen?’ (SBS6).
Was te zien in diverse commercials en de bioscoopfilm van Spektakel Musical ’14-18’ en verleende als gastacteur zijn medewerking bij ‘ZappSport’ (AVROTROS).

Overig
Is naast zijn theater –en televisieprojecten actief als presentator voor diverse (bedrijfs)evenementen. Is sinds 2010 regelmatig werkzaam als trainingsacteur op middelbare scholen en in educatieve voorstellingen. Was ook te zien in het onderwijsmateriaal van Edu’Actief. Was van 2014 t/m 2016 productieleider, presentator en acteur bij het bekende illusionisten duo ‘Winfried & Angelique’

Sjoerd Hogendoorn Technicus

Sjoerd Hogendoorn studeert in 2013 af als theatertechnicus aan Theaterschool Hofplein Rotterdam (MBO). Al tijdens zijn opleiding start hij als zelfstandig theatertechnicus en is hij volop bij diverse culturele instellingen aan het werk.

Direct na zijn studie gaat hij aan de slag bij het Nationale Toneel waar hij aan diverse reizende producties heeft meegewerkt. Daarnaast reist hij meerdere malen met Yamato the drummers of Japan door Duitsland en werkt hij mee aan diverse theaterproducties van o.a. Orkater, Schwalbe en het Nederlands Dans Theater.

In 2014 heeft Sjoerd Hogendoorn voor het 100 jarige bestaan van Almelo het lichtontwerp gemaakt voor de stadsmusical ‘Van katoen en nu’.
Naast het theater is Sjoerd Hogendoorn ook werkzaam op diverse festivals zoals Into The Great Wide Open, Nederlands Film Festival en Amsterdam Light Festival. Op al deze festivals vervult Sjoerd diverse functies van sitecrew, hoogtewerk, bouwcoördinator tot diverse technische taken.

Erwin werkte vaker samen met zijn collega Peter Peereboom en eerder voor JankeDekker-Producties bij de voorstelling “Garland&Minelli”.

Erwin is bekend bij zijn collega’s onder de naam OEK die hij kreeg van zijn collega’s nadat hij op de werkvloer vertelde over een droom die hij had:
na de premiere werd ik als zendertechnicus bedankt, voor een volle zaal met enthousiaste mensen:
“……en onze zendertechnicus E……..(zender valt uit)…………OEK!!!”
Vandaar.

Ellen Willems: productieleider

Ellen Willems studeerde aan de HKU, Kunst & Economie, richting Theatermanagement en is sinds juni 2011 werkzaam bij diverse theater- en muziekprojecten. Vorig jaar starte zij als productieleider bij Janke Dekker Producties van de voorstelling Willem Ruis, de show van zijn leven en Dansen met de Vijand. Daarvoor was zij onder meer onderdeel van productieteam van de voorstellingen Augustus: Oklahoma,Orfeo ed EuridiceenRainmanvan De Utrechtse Spelen (sinds 2014 overgegaan tot Theater Utrecht). Daarnaast was ze productieleider van alle voorstellingen in het projectWoar Geet ’t Opan met Kesmis2013, 2014 & 2015 van het Wilminktheater te Enschede, de stadmusicalVan Katoen & Nuin Almelo en de operaDon Giovanni van HET Symfonieorkest te Enschede o.l.v. Jan Willem de Vriend en regisseur Eva Buchman.